Openingsuren: Maandag-Vrijdag 9u tot 12.30u en 13.30u tot 18.30u, Zaterdag 9u tot 12.30u

Baby en Moeder

Je baby verdient de beste zorgen

Daar is de langverwachte baby en de gelukkige ouders. Het spreekt voor zich dat we mama en papa correct adviseren omtrent hun jonge spruiten en alles in het werk stellen om te zoeken en te vinden wat het kindje een gezonde en sterke start kan geven.

 

Babyvoedingen, verzorgingsproducten voor de baby en de moeder, gesprekken over de evolutie van uw kind… het is een greep uit de talrijke mogelijkheden die u geboden worden. Er zijn een groot aantal producten ontwikkeld die perfect aansluiten bij de behoefte van onze jongsten en onze moeders.

 

Apotheek Bellens en zijn medewerkers staan u met veel plezier bij om uw gezin te begeleiden naar een goede gezondheid.

Babyvoeding

Voor je kleintje is alleen het beste goed genoeg. Daarmee bedoelen we uiteraard ook voeding.

Aangepaste babyvoeding voorziet in alle behoeften van je baby en zorgt dat hij gezond is en zich op de juiste manier ontwikkelt. Baby’s hebben zeker tot hun vijfde levensjaar aangepaste kindermelk nodig.

Vraag je je af welke babyvoeding je het best kiest? Een uitstekende reflex! De ene melk is namelijk de andere niet. Meer nog, babyvoeding is anders al naargelang de leeftijd en het groeistadium van je kleine schat.

In de eerste plaats is er zuigelingenmelk. Deze wordt ook wel startvoeding genoemd en is geschikt gedurende de eerste zes maanden. Ze versterken het immuunsysteem van je baby en bevatten de goede bacteriën om hem een gedroomde start te geven.

Daarna komt de opvolgmelk. Deze geef je het best vanaf de zesde of zevende maand, tot je baby 12 à 18 maanden oud is. Opvolgmelk of ‘tweedeleeftijdsmelk’ bevat het nodige ijzergehalte om de groei en het immuunsysteem van je baby te bevorderen.

Ten slotte is er ook groeimelk. Deze is geschikt voor peuters van een tot drie jaar. Ze bevat alle vetten en essentiële vetzuren die je kleintje nodig heeft om gezond op te groeien.

Aangepaste babyvoeding geven aan je kleintje is een must. Bij Apotheek Bellens vindt je zonder problemen de nodige startvoeding, opvolgvoeding en groeimelk om je baby alles te geven wat hij nodig heeft.

Baby verzorgingsproducten

Je baby verzorgen? Daarvoor heb je aangepaste verzorgingsproducten voor baby’s nodig. Zeker aangezien hun huid erg kwetsbaar is – al helemaal in de plooitjes en aan de billetjes – kun je niet heen om het gebruik van babyverzorgingsproducten.

Wist je trouwens dat babyhuid de meeste parfums en bestanddelen niet kan hebben? Gebruik dus zeker geen cosmetische producten voor volwassenen op je kleintje.

Vlak na de geboorte droogt de babyhuid gemakkelijk uit. Dat maakt het extra belangrijk om je baby te verzorgen met de juiste producten. Een paar druppels badolie in het badwater, is een goed begin. Deze houdt de huid van jouw baby zacht en soepel en voorkomt dat z’n velletje uitdroogt.

Schakel na vier maanden pas over op milde babyzeep. Voor die tijd vermindert zeep de werking van de olie. Na het deugddoende badje moet je zeker zorgen dat de huidplooien droog zijn. Een dun laagje babypoeder is een uitstekende keuze.

Na het drogen kun je je spruit insmeren met bodylotion voor baby’s. Ook luieruitslag pak je het best aan met aangepaste verzorgingsproducten. Kies voor babyolie, zinkolie of zinkzalf om irritaties te voorkomen of te genezen.

Je merkt het al: de juiste babyverzorging is een must voor het welzijn en comfort van je kleintje. Wedden dat hij straks het zachtste huidje heeft?

Verzachtende babyolie, babyzeep, babygelaatscrème, badolie, lichaamsmelk… Je kleintje verdient verzorging op maat. In ons uitgebreide aanbod hieronder kun je alles vinden wat je zoekt. Vraag ons om advies voor de gezondheid van je baby.

Huisapotheek baby

Een baby in huis vraagt om speciale zorgen, andere medicatie en middelen. Een baby betekent dat een goedgevulde huisapotheek aangevuld moet worden met enkele specifieke babyproducten.

 • Babyvoeding
 • Drinkflessen, fopspenen
 • Courante verzorgingsproducten: toiletmelk, badolie, vochtige doekjes, …
  Een thermometer: Baby’s zijn gevoelig aan koorts dus een goede thermometer is noodzakelijk. Je hebt verschillende soorten thermometers: oorthermometers, voorhoofdthermometers, digitale, badthermometer, …
 • Een ontsmettingsmiddel zonder alcohol, op waterbasis: vraag hier advies aan je apotheker. Ontsmettingsmiddel op basis van alcohol droogt uit en is niet aangewezen bij baby’s.
 • Een koortsverlagend geneesmiddel: een koortsverlagend geneesmiddel op basis van Paracetamol is de eerste keuze. Dit kan in siroopvorm (dosering kan worden aangepast op gewicht) of in suppo’s.
 • Fysiologisch serum is altijd handig om het neusje en de ogen zuiver te maken. Het bestaat in individuele dosissen (handiger en hygiënischer in gebruik) of in grote flessen.
 • Een beschermend product in vorm van een crème of zalf: Voor de billetjes kan je best een zalf op basis van zink in huis hebben. Dit legt een beschermende laag op de billetjes waardoor ze niet zo snel rood worden.
 • Een herstellende crème: Een babyhuidje is heel gevoelig en kan snel droog worden. Er treed uitslag op, huidschilfers, … Om dit te voorkomen kan je een herstellende/hydraterende crème smeren.
 • Steriele kompressen: kompressen zijn handig voor de ogen, oortjes en navelstreng schoon te maken. Watjes worden afgeraden omdat deze pluisjes kunnen achterlaten.
 • Een schaartje met afgeronde toppen voor het knippen van kompressen enz.
 • Een ORS of rehydratatieoplossing: Als baby’s diarree krijgen kunnen ze al snel uitdrogen. Darmversterkend middel, probioticum.
 • Een pijnstillende gel: De gel kan je aanbrengen en inmasseren bij doorkomende tanden.
 • Insectenwerende crème, stick of roller.
 • Zalf tegen brandwonden.